Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Občan ze Znojma..

11. 2. 2008 20:43
Pane Karochu, podívejte se..

Aromatická  vína,, jako  Juller   Thurgau, Sovignon      et   cetra...

Se  mají tak  zvaně  podrtrhnout..

To znamená  nenechat  vyzrát na 22 st..

Adi  tom,u moc  nerozumíter..

Podívejkte se..Něco si  prostudujete  a pak pište!!!!!

0 0
možnosti

A. Karoch

11. 2. 2008 20:50
Re: Pane Karochu, podívejte se..

Milý občánku, pokud necháte speciálně MT narůst do 22 stupňů, rozlučte se s kyselinkami a onou vynikající MT chutí. Dostanete fádní alkoholický produkt, který tak často piji na Moravě. MT totiž velice rychle kyselinky dovede ztratit. Potom se musí scelit s nějakou kyselotinou např. chrupkou. Ale už to nikdy nebude ono. Učte se, Znojemáku, učte.

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

11. 2. 2008 20:40
Zuzan Hejná...Samozřejmě..

V  Mělníce   hrozny  odevzdají.Ze  slupek a   z  cukru pak  vytvoří  Matolinové   víno..

To  jsou  známé   věci..

0 0
možnosti
BH

Občan ze Znojma..

11. 2. 2008 20:39
Autore, karmu..

Vám nedáme!!!

0 0
možnosti

A. Karoch

11. 2. 2008 20:41
Re: Autore, karmu..

já vám nenadávám. Toho bych se neodvážeil. Jenom upozorňuji. Mimochodem Znojemská vína např. z Horních Dunajovic jsou českým velice podobná.

0 0
možnosti
BH

Občan ze Znojma

11. 2. 2008 20:38
Invektiva autorovi..

Tedy Karel iV a Bušek z Velhartic   si  zasedli  a král povídá:Tohlwe že je víno????

0 0
možnosti
BH

Občan ze Znojma

11. 2. 2008 20:36
Ten článek, to je teda síla..

To je  skoro jako kdybychom tvrdili, že uvnitře zeměkoule  je  ještě  jedna, mnohem větší..

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

11. 2. 2008 20:32
Jo...co by byli čeští vinaři

bez dostatečné zásoby cukru...

0 0
možnosti

A. Karoch

11. 2. 2008 20:40
Re: Jo...co by byli čeští vinaři

To platí i o Moravácích. Mimochodem průměrná cukernatost u MT v Praze je 16-18 stupňů. To je tolik, kolik činí jihomoravský průměr. Rulandské šedé mívá běžně přes 20. Až se oteplí, bude to ještě lepší...

0 0
možnosti
BH

Biochemik

11. 2. 2008 20:22
Studie prof Šamánka jsou všeobecně známy..

Tedy  na   velkém  množství   probandů   prokázal, že   pití  Veltlinského   Zeleného   ze  Znojma   má  příznivý  vliv  na   choroby  srdce a   cév.Po  stránce  morfologické   se  mění  poměr   HDL  a  LDL, tedy   aterogenní  index..

V  tom  smyslu mají  vína  z Moravy  tentýž  vliv  na zdraví, jako červená vína   francouzská

0 0
možnosti

A.Karoch

11. 2. 2008 20:27
Re: Studie prof Šamánka jsou všeobecně známy..

O českých červených z Mělnika, Prahy nebo Karlštejna to platí také. I z té Kutné Hory jsou super. Místní české Roučí(Burgund modrý), Svatovavřinecké či Zweigelt jsou vynikající po dvouletém zrání v lahvích.

0 0
možnosti
JH

Pepa3867

11. 2. 2008 20:19
O krok pozadu

myslím,  že jsou česká vína o krok pozadu,   a nějakou dobu to tak rozhodně ještě zůstane

0 0
možnosti

A.Karoch

11. 2. 2008 20:22
Re: O krok pozadu

Podle toho jak a kde. U těch menších určitě. Od těch větších to tu v republice moc vína neochutnáte. Jde to na export. U nich se už dnes mnozí Moraváci mohou učit. Ale i my menší je jednou dostihneme.;-D

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

11. 2. 2008 20:18
Apropo na Václavském náměastí poblíž Můstku...Je č

/V té   vrbocecké/..

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

11. 2. 2008 20:17
Tady ty výzkumy pana profesora Dr Šamánka

jsou   všeobecně   známé.Samozřejmě, rozumný  člověk   nepije   víc, než 7 dcl veltlinského denně

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik