Diskuse
Porazí vína z Čech ta moravská?
Děkujeme za pochopení.
Občan ze Znojma..
Pane Karochu, podívejte se..
Aromatická vína,, jako Juller Thurgau, Sovignon et cetra...
Se mají tak zvaně podrtrhnout..
To znamená nenechat vyzrát na 22 st..
Adi tom,u moc nerozumíter..
Podívejkte se..Něco si prostudujete a pak pište!!!!!
A. Karoch
Re: Pane Karochu, podívejte se..
Milý občánku, pokud necháte speciálně MT narůst do 22 stupňů, rozlučte se s kyselinkami a onou vynikající MT chutí. Dostanete fádní alkoholický produkt, který tak často piji na Moravě. MT totiž velice rychle kyselinky dovede ztratit. Potom se musí scelit s nějakou kyselotinou např. chrupkou. Ale už to nikdy nebude ono. Učte se, Znojemáku, učte.
gentlastwo
Zuzan Hejná...Samozřejmě..
V Mělníce hrozny odevzdají.Ze slupek a z cukru pak vytvoří Matolinové víno..
To jsou známé věci..
A. Karoch
Re: Autore, karmu..
já vám nenadávám. Toho bych se neodvážeil. Jenom upozorňuji. Mimochodem Znojemská vína např. z Horních Dunajovic jsou českým velice podobná.
Občan ze Znojma
Invektiva autorovi..
Tedy Karel iV a Bušek z Velhartic si zasedli a král povídá:Tohlwe že je víno????
Občan ze Znojma
Ten článek, to je teda síla..
To je skoro jako kdybychom tvrdili, že uvnitře zeměkoule je ještě jedna, mnohem větší..
Zuzana Hejná
Jo...co by byli čeští vinaři
bez dostatečné zásoby cukru...
A. Karoch
Re: Jo...co by byli čeští vinaři
To platí i o Moravácích. Mimochodem průměrná cukernatost u MT v Praze je 16-18 stupňů. To je tolik, kolik činí jihomoravský průměr. Rulandské šedé mívá běžně přes 20. Až se oteplí, bude to ještě lepší...
Biochemik
Studie prof Šamánka jsou všeobecně známy..
Tedy na velkém množství probandů prokázal, že pití Veltlinského Zeleného ze Znojma má příznivý vliv na choroby srdce a cév.Po stránce morfologické se mění poměr HDL a LDL, tedy aterogenní index..
V tom smyslu mají vína z Moravy tentýž vliv na zdraví, jako červená vína francouzská
A.Karoch
Re: Studie prof Šamánka jsou všeobecně známy..
O českých červených z Mělnika, Prahy nebo Karlštejna to platí také. I z té Kutné Hory jsou super. Místní české Roučí(Burgund modrý), Svatovavřinecké či Zweigelt jsou vynikající po dvouletém zrání v lahvích.
Pepa3867
O krok pozadu
myslím, že jsou česká vína o krok pozadu, a nějakou dobu to tak rozhodně ještě zůstane
A.Karoch
Re: O krok pozadu
Podle toho jak a kde. U těch menších určitě. Od těch větších to tu v republice moc vína neochutnáte. Jde to na export. U nich se už dnes mnozí Moraváci mohou učit. Ale i my menší je jednou dostihneme.
gentlastwo
Apropo na Václavském náměastí poblíž Můstku...Je č
/V té vrbocecké/..
gentlastwo
Tady ty výzkumy pana profesora Dr Šamánka
jsou všeobecně známé.Samozřejmě, rozumný člověk nepije víc, než 7 dcl veltlinského denně
- Počet článků 45
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2105x